• 1. Niet elke dag je koffer in -en uitpakken

Jaren geleden was ik reisleidster en begeleidde ik rondreizen op Kreta. Prachtige reizen waren het, ook voor mij als reisleidster. Maar wat ik me echt nog het meeste herinner is dat ik elke dag moest zorgen dat we al om 8 uur ’s ochtends in de bus zaten, omdat we anders het programma niet zouden redden. En aangezien je elke dag je koffer weer moest inpakken, moet je dan toch echt vroeg je bed uit, terwijl je op vakantie bent. Op een cruise vaart je kamer elke dag met je mee. Slechts één keer je koffer uitpakken en elke dag je bed uit op het tijdstip dat jij wil.

  • 2. Elke dag een andere bestemming

Het schip vaart ’s nachts, dus als je ’s ochtends wakker wordt, dan ben je weer op een andere bestemming. Je doet je gordijnen open (mits je een buitenhut of balkonhut hebt natuurljk!) en je hebt weer een ander uitzicht, vaak zelfs een ander land!

  • 3. Er is altijd wat te doen op het schip

Of het nu een zeedag is of je ligt in een haven, er is echt genoeg te doen op het schip. Misschien zoek je helemaal geen entertainment en ben je met een boek al intens tevreden. Maar mocht je meer entertainment nodig hebben, dan kom je zeker aan je trekken op het schip. Naast een aantal zwembaden en het theater (waar elke avond wel wat te doen is, van grote musicals, tot gastsprekers), is er altijd wel een fitness centrum aan boord. Ook zijn er winkels, een casino, een bibliotheek, internetruimte, kidsclubs, en heel veel bars en restaurants aan boord. De crew biedt ook veel activiteiten zoals workshops (koken, fotograferen), spelletjes, en nog veel meer.

  • 4. Het eten aan boord

Op een cruise schip zijn altijd meerdere restaurants. Om te beginnen is er “the main dining room”, oftewel het hoofdrestaurant. Hier wordt een à la carte menu geserveerd. Daarnaast is er meestal nog een buffetrestaurant waar je bijna 24 uur per dag terecht kunt. Ook vind je op elk schip een hamburger restaurant en pizzeria. Natuurlijk mogen we ook de vele specialiteitenrestaurants niet vergeten: Italiaans, Aziatisch, Grill en ga zo maar door. Steeds meer chefs verbinden hun naam aan de cruise schepen. Zo heeft Jonnie Boer (van de Librije) een adviserende rol bij de Holland America Line.

  • 5. Cruisen is voor iedereen

Of je nu jong of oud bent, of je nu met zijn tweeën op vakantie gaat of met je gezien, cruisen is  echt voor iedereen. Dat is ook de reden dat je hele families (opa, oma, kinderen en kleinkinderen) op cruises tegenkomt. Ook de verschillende rederijen maken cruisen aantrekkelijk voor iedereen.

Oja…. Er is slechts één reden om niet op cruise te gaan… het werkt verslavend! Als je eenmaal een cruise hebt gemaakt, dan wil je nooit meer anders!

Leave a Reply

Your email address will not be published.