Wat is er leuk aan een cruise maken?

Er is zoveel leuk aan een cruise maken, dat ik bijna niet weet waar ik moet beginnen. Ik ga het toch proberen, en misschien zit jij binnenkort op een prachtig schip, denkend aan de tips die ik je heb kunnen geven.

Een cruise maken is niet hetzelfde als met de ferry van Nederland naar Engeland varen. Deze schepen zijn echt veerboten en alhoewel ze ongetwijfeld veel vertier aan boord hebben, zijn ze niet te vergelijken met echt cruise schepen. Hoe ziet een dag op een cruise schip er nu echt uit?

Om te beginnen is je hut (ja, op een cruise schip heten ook de meeste luxe kamers, een hut!) net zo luxe als een echte hotelkamer. Een cruise schip vaart ’s nachts en is meestal in de ochtend, voordat je wakker wordt, al aangemeerd op een nieuwe bestemming. Vanuit je heerlijke luxe bed, stap je onder de douche en ga je heerlijk ontbijten in een van de vele restaurants aan boord. Daarna is het helemaal aan jou om te beslissen waar je zin in hebt: ga je op excursie, ga je zelf rondkijken op de plaats van bestemming, of heb je zin om heerlijk te luieren en blijf je aan boord. Het is geheel aan jou. Er is slechts één voorwaarde: je moet wel echt op tijd terug zijn aan boord voordat de boot weer gaat varen. Afhankelijk van de bestemming kan dat tussen 15 en 23uur zijn.

Als de boot midden in het centrum van een stad ligt, dan kun je er ook voor kiezen om tussen de middag weer in een van de vele restaurants aan boord te gaan eten. (Alle maaltijden zijn bij de prijs inbegrepen). ’s Avonds kun je er voor kiezen om te gaan eten in de Main Dining Room (waar je de keuze hebt uit een 15-tal gerechten en je zo je eigen 3 of 4 gangen menu kunt bepalen), het buffet restaurant meestal op het Lido Deck,  bij het hamburger restaurant of pizza restaurant of een van de vele specialiteiten restaurants (de laatste soms tegen betaling).

Na het eten is er keuze tussen verschillende bars, nachtclubs, winkelen, het casino, het theater (met vaak zeer professionele shows), de bioscoop (op sommige schepen bij het zwembad), of lekker relaxed in je hut een film of serie on demand kijken.

Krijg je al zin om op cruise vakantie te gaan?

Leave a Reply

Your email address will not be published.