Onlangs zat ik zelf op een ferry naar Engeland. Het was midden in de nacht en de vaart duurde slechts anderhalf uur. Maar ik voelde me echt niet fijn… ik was zeeziek.

Op een cruise heb ik dat zelden meegemaakt, dus ik herkende het in eerste instantie ook niet. Ik ga er niet over liegen, op een cruise kun je ook zeeziek worden. De zee kan ruw zijn, maar het kan ook aan het schip liggen doordat bijvoorbeeld de stabilisatoren niet goed werken. In mijn geval was de ferry niet te vergelijken met een cruise, alleen al qua comfort niet. Maar verder wilde ik graag slapen, en dat kon niet op de ferry. Dus daar zat ik om 2 uur ’s nachts, misselijk op een stoel. Als dit mijn allereerste ervaring met cruisen was, zou ik nooit meer gaan!

Gelukkig was dat niet het geval en weet ik ondertussen dat een ferry niet te vergelijken is met een cruise. Ook al kun je op een cruise ook best zeeziek worden. Het gebeurt niet vaak, maar stel dat het gebeurt, wat kun je er tegen doen om dit zoveel mogelijk te voorkomen?

De Hut

Boek een hut in het midden van het schip en zo laag mogelijk. Dan heb je het minste last van de beweging van het schip. Neem een buitenhut of balkonhut, als je naar buiten kijkt en het water kunt zien, wordt het beter.

Je maag

Zorg dat je maag gevuld is en drink veel water.

Vermijd bepaalde gebieden

Sommige gebieden staan er om bekend dat er nogal een ruige zee is. Een voorbeeld is de straat van Gibraltar. Dat gebied kun je ook gewoon vermijden als je een cruise gaat boeken.

Wandelen op het schip

Als je gaat wandelen op het schip, loop naar het voorste deel van het cruiseschip en kijk vooruit. Dit zal je helpen om te wennen aan de deiningen op het water. Bovendien zal de frisse lucht fijn aanvoelen!

Mocht je toch nog zeeziek worden, dan helpen deze tips:

  • Eet groene appels
  • Eet iets met gember of drink gember thee
  • Gebruik speciale polsbandjes (deze kun je kopen bij de drogist)
  • Primatour tabletjes, tegen reisziekte

Laat het idee dat je zeeziek zou kunnen worden, je niet tegenhouden om je eerste cruise te maken!

Leave a Reply

Your email address will not be published.